Visvakantie Gids


Home
Groepsreizen
Outdoor
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Nedstat Basic - Free web site statistics

Vissen aan de Tisza rivier

Csongrád ligt aan de Tisza rivier alwaar ook de Körös rivier op uitkomt. Afstand van het vakantiehuis naar de Tisza is slechts 200 meter. Afstand naar de Körös een paar kilometer. Beide rivieren zijn zeer geschikt om in te vissen en de Tisza heeft diverse dode rivierarmen waar ook prima gevist kan worden. In Csongrád zijn eventueel ook bootjes te huur. Informatie hierover is te verkrijgen bij de plaatselijke Tourinform (VVV) of via www. wiking.hu. Onze beheerder Lászlo, zelf ook een fanatiek sportvisser, kan u de goede visstekken aanwijzen en tips geven over diverse technieken van het vissen aldaar. Op deze pagina proberen wij u alvast zo goed mogelijk te informeren over de vismogelijkheden in Csongrád en omgeving.
De Tisza is, na de Donau, de tweede rivier van Hongarije. In Hongarije is zij zelfs langer dan de Donau. Het Hongaarse gedeelte is namelijk 596 kilometers lang. De Tisza stroomt vanuit het noorden naar het zuiden in Hongarije. U mag voeren en vissen met maximaal 2 hengels. In de Tisza mag met een bootje (met of zonder motor) gevist worden. Tevens is nachtvissen toegestaan. De Tisza bij Csongrád is rijk aan vis. Er zijn vissers die in een jaar tijd meer dan 500 kg aan vis vangen! Twee jaar geleden ging dit bij een visser ineens erg snel: hij ving een 90 kg zware meerval nadat hij deze (en zichzelf natuurlijk ook) 6 uur lang had vermoeid! Karpers en graskarpers van 20 kg en zwaarder zijn ook geen uitzondering.

Vergunningen
Houdt u er rekening mee dat u over een visakte en een regionale visvergunning moet beschikken. De visakte is een jaar geldig en kost zo'n 5 Euro. De regionale visvergunning is geldig voor de afgesproken periode in de vorm van een dagkaart of een jaarkaart en soms ook een weekkaart. Een dagkaart kost gemiddeld zo'n 5 Euro, een weekkaart zo'n 25 Euro en een jaarkaart zo'n 50 Euro. Deze tarieven gelden voor volwassenen met maximaal 2 hengels. Voor kinderen gelden halve prijzen. U kunt de visakte en regionale visvergunning verkrijgen bij diverse adressen op vertoon van een Nederlandse visakte en identiteitsbewijs. Een paar straten vanaf de vakantiewoning is er een hengelsportzaak die deze documenten verkoopt. Voor meer informatie zie de website van de Hongaarse nationale federatie van sportvissers mohosz.hu
Wilt u meer weten over deze vis locatie of boeken. Klik hier

Wij wensen u alvast een prettig verblijf in ons vakantiehuis en natuurlijk een goede vangst!
Huis in Csongrád Hongarije

Vooraanzicht van het huisje. Links zit de badkamer, rechts de hal met open keuken. De boompjes zijn kersenboompjes. Ook staan er druivenstruiken in de tuin.


 

Het huis heeft onder haar dak ook nog drie schuurtjes en een schuurzoldertje. In het middelste schuurtje staan diverse spullen waarvan u als huurder gratis gebruik mag maken.

 

Er is een ruime omheinde tuin welke bestaat uit gras en wat fruitboompjes. Bieden deze boompjes u niet voldoende schaduw, dan kunt u heerlijk uit de zon onder een afdak zitten. Uw auto parkeert u op het terrein achter een gesloten hek. Dit authentieke huis is o.a. gebouwd uit leem en is daarom heerlijk koel met warme dagen en warm als het buiten wat kouder is. Uiteraard is er ook verwarming aanwezig voor als het nodig is, maar in de lente, zomer en herfst is dit hier eigenlijk een overbodige luxe!
Het vakantiehuis staat in Csongrád in het zuiden en zonnigste gedeelte van Hongarije tussen de prachtige steden Szeged en Budapest. Deze sfeervolle stad ligt op het punt waar de rivieren de Tisza en de Körös bij elkaar komen. De omgeving wordt gekenmerkt door een laag bosgebied.  In de omgeving van de stad kan men lekker zwemmen, vissen, fietsen of joggen over de dijken
Meer info vakantiehuis of boeken. Klik hier