Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hierEnglish versionClick Here to Visit!Nedstat Basic - Free web site statistics

 

Welnu, het E.P.D.-carp team gaat in mei vissen op de diverse locaties. De resultaten van deze proefvisserij zullen gepubliceerd worden op onze site.
Overigens zullen wij deze site zo veel mogelijk up to date houden.
Op het moment dat er nieuwe ontwikkelingen zijn, of er belangrijk nieuws te melden valt, zullen wij u hier van in kennis stellen.
Voor ons is het ook heel spannend om te weten wat het formaat, het gewicht en de mogelijke hoeveelheid karpers is die in ons meer huizen.
Tevens zien wij er naar uit om de geheimen van onze maagdelijke rivier te ontsluieren. De weinige momenten dat we op ons deel van de rivier hebben gevist waren adembenemend en gaven een spannende hoop voor de toekomst. Zelf zijn we uiteraard ook zenuwachtig en vertonen soms jongensachtig gedrag. We kunnen niet wachten. Professioneel gezien weten we dat we U als toekomstige klant  eerlijk moeten behandelen en de juiste informatie moeten overbrengen. Toch verklappen we niet alles. Ook voor u moet er een stuk romantiek en mysterie overblijven. Tenslotte is het daarom toch te doen, nietwaar?

16 mei
Eindelijk is het zo ver.
Het E.P.D.-carpteam gaat woensdagochtend om 5 uur naar La Douce France. We zijn tot in alle uiteinden van onze zenuwen gespannen. Het avonduur gaat beginnen. Vanaf de diverse  locaties zullen we onze vangsten en gewichten van
de karpers op deze site zetten. Vooral het vissen op de rivier wordt een heus avontuur. De vorige keer hebben we met een paar uurtjes vissen een enorme big verspeeld.  De meren zien er aantrekkelijk uit maar verbergen ook voor ons nog de diepste geheimen. U kun zich voorstellen wat voor stoten aan chemie er door onze lijven zullen gaan als de eerste schril piepende geluiden van onze detectors door de wind worden meegenomen naar het dorpje een eind verderop. Net buiten de dorpsgrens zal het geluid vervagen zodat de boeren kunnen dorsen en de boerinnen de kaas keren zonder gestoord te worden.
Onze vrienden van het thuisfront leven met ons mee. U toch ook? Bezoek dagelijks onze site, hopelijk zullen de droomgewichten het nieuws sieren.
 

                            Mei 2004
Eric en Paul observeren "hun" rivier tijdens de kerstdagen 2003.

Beste Karperlandbezoekers,    
 
Het EPD-carpteam is net terug uit Frankrijk.
Wij hadden u beloofd zo snel mogelijk nieuws te pubiceren over onze resultaten met het proefvissen op de rivier en de meren.
Welnu, We zullen u niet lang in spanning houden en we gaan ook geen gekleurd verhaal ophangen. De goden waren niet met ons gezind. Negen lange dagen, negen dagen lang, 24 uur per dag hebben we de rivier bevochten met een mager resultaat. n karper hebben we gevangen van een niet al te groot gewicht en drie karpers hebben we verspeeld in de takken aan de overkant waarvan er twee niet te houden waren, z sterk. Deze runs waren op de eerste en tweede dag. Daarna hebben we geen beet meer gezien. Teleurstellend dus voor ons en ook voor jullie. Natuurlijk weten we allen dat we onze geliefde vissen niet kunnen dwingen en natuurlijk hoopt iedereen dat die ene keer dat je naar Frankrijk gaat er wel een aantal zwaargewichten in het net terechtkomen. Helaas het was weer eens zo'n week die we allemaal wel kennen.15 Juli gaan we weer terug voor een dag of 14 want we geven niet op. De bedoeling is dan om n week de rivier te bestrijden en een week de meren. Nu is juli ook dikwijls niet de juiste tijd in Frankrijk maar ook wij zijn gebonden aan tijden. Hopelijk kunnen we dan toch een beter resultaat melden.
 
Het EPD-carpteam         07-06-04