Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hier Nieuw nu ook een Zeevissers top 10...klik hierEnglish versionClick Here to Visit!Nedstat Basic - Free web site statistics

Hallo sitebezoekers,

 

Het EPD-carpteam is weer naar Frankrijk geweest.

De resultaten waren van dien aard dat wij het verantwoord vinden om een deel van ons project, nl. het stuk land aan de rivier open te stellen voor karpervissers. Van de meren zijn nog te weinig resultaten bekend vandaar dat we voorzichtig willen starten en geen valse hoop willen koesteren.

We moeten er bij vertellen dat de rivier wel een uitdaging is voor die-hards.

Natuurlijk is riviervissen  sowieso totaal anders dan het bekampen van een meer. Deze rivier echter heeft nog wat bijzonders. De karpers zijn er zo sterk en snel dat elke seconde na de aanbeet telt. Slaapdronken uit je stappen en je slippers opzoeken is er dus niet bij. Met andere woorden: Tijdens de visuren 100% waakzaamheid. Bij slaapgebrek, afwisselend met je partner of maatje “wachtlopen”. Ik heb zelf zes karpers verspeeld in deze twee weken omdat het moment van de hengel uit de steun halen langer dan twee seconden duurde. De karper zat toen al in de overhangende takken. Eenmaal de karper uit de gevarenzone en je zult versteld staan van de kracht en de snelheid van deze patsers. Denk niet te snel: “Die heb ik al op de kant”.

Ben je geïnteresseerd om een of twee weken naar “onze” plek te gaan mail dit dan.. Je krijgt zo snel mogelijk de benodigde informatie over reisroute, vergunning e.d.

Paul met de beheerder: Robert.